• Header

TarievenWat kost gastouderopvang?

De overheid betaalt mee aan gastouderopvang. Afhankelijk van uw inkomen, krijgt u een deel terug via de Belastingdienst: de kinderopvangtoeslag.

De kosten voor de opvang via Click bestaan uit 2 onderdelen:
 
• de opvangvergoeding die de gastouder in rekening brengt
• de uitvoeringstoeslag van Click voor de diensten van het gastouderbureau

Samen vormen deze onderdelen een uurprijs waarin de totale kosten voor de kinderopvang zijn opgeteld. U ontvangt maandelijks één factuur. Daarop ziet u de opvanguren die u via Click aan uw gastouder betaalt. Deze uren worden geregistreerd via de kassiersfunctie op het webportaal van Click. Click brengt de uitvoeringstoeslag in rekening via een uurtoeslag. Bij aanvang van de opvang betaalt u startkosten. Zowel de startkosten, opvangvergoeding als de uitvoeringstoeslag zijn opvoerbaar voor de kinderopvangtoeslag.


Tarieven 2019

Click hanteert een maximum tarief voor de uitvoeringskosten per maand. Dit bedrag is voor ouders gemaximaliseerd tot € 82,- per kind per maand bij opvang gastouder en tot € 187,- per gezin per maand bij opvang gastouder aan huis.


Veelgestelde vragen

Meer weten over de kosten? Kijk bij de veelgestelde vragen. Of neem per e-mail contact op met info@clickgastouderopvang.nl.