• Header


Werkwijze gastouderopvang

Persoonlijk contact kenmerkt onze werkwijze. Hebt u zelf een gastouder gevonden? Dan komen we bij u langs. Samen regelen we de praktische zaken voor u.

Bent u nog op zoek naar een gastouder met wie het klikt? Wij helpen u graag met ons uitgebreide netwerk van gastouders. Wanneer u uw kind bij Click heeft aangemeld, komt de consulent bij u thuis om uw wensen te bespreken: van de tijden waarop u opvang zoekt tot het type persoon bij wie uw kind zich thuis voelt. Zodra we een geschikte gastouder hebben gevonden, maakt u kennis met elkaar. Klikt het? Dan maken wij de zakelijke aspecten voor u in orde.

In het bemiddelingstraject met de consulent maken u en uw gastouder afspraken. Die leggen we vast in een overeenkomst. Is uw kind ongeveer drie maanden opgevangen? Dan is het tijd voor de eerste evaluatie. Zo krijgt u snel de kans om ervaringen te delen en afspraken bij te stellen als dat nodig is.
 

Altijd verantwoord

Click waarborgt naleving van de regels die de overheid heeft vastgesteld. Zo hebben de gastouders en eventuele huisgenoten een Verklaring Omtrent Gedrag. Ook het huis waar uw kind wordt opgevangen, voldoet aan kwaliteitscriteria. Het is er veilig en schoon.  Lees hier meer over de kwaliteitseisen voor gastouders en opvanglocaties.
 

De waarde van Click

Zo waarborgen wij de kwaliteit en professionaliteit van uw gastouder:

  • Een aanbod deskundigheidsbevordering
  • Pedagogische begeleiding
  • Informeel contact: ook buiten de vaste contactmomenten gaan wij graag langs bij uw gastouder
  • Voortgangsgesprekken en evaluatiemomenten
  • Risico-inventarisatie van de woning waar de opvang plaatsvindt
  • Gebiedsavonden: gastouders geven ons verbeterpunten door

Click biedt méér dan een warm welkom!