• Header


Hoe werkt gastouderopvang? 

Als gastouder vangt u kinderen op in uw eigen huis of bij het kind thuis. Verzorging bieden, samen naar de speeltuin of naar de winkel, zingen of knutselen, de kinderen rustig zelf laten spelen... De dag vliegt voorbij! Maar u biedt meer dan alleen een warm welkom; u staat voor professionele opvang. Bij Click hebben we alle aandacht voor uw persoonlijke ontwikkeling en deskundigheid.
 

Onze werkwijze

Wij zijn er voor u! Persoonlijk contact kenmerkt onze werkwijze. U kunt altijd terugvallen op uw consulent. Tijdens het intakegesprek bespreekt u met haar hoe u het gastouderschap invult: hoeveel kinderen vangt u op, hoeveel tijd besteedt u eraan? Sluit uw pedagogische visie aan op de van Click? Moet u nog actie ondernemen om te voldoen aan de wettelijke eisen? Click helpt u graag op weg!

Wij melden u ook aan bij uw gemeente, zodat u wordt geregistreerd in het Landelijk Register Kinderopvang. Sommige gemeenten vragen hier leges voor; uw consulent kan u hierover informeren. Zodra u in het register bent opgenomen, kunt u starten als gastouder.

U krijgt een vermelding op onze website, zodat u beter vindbaar bent voor ouders die opvang zoeken. Wij kunnen u ook adviseren over social media of uw eigen website.

De match met ouders komt op verschillende manieren tot stand. Als u a gastouder bent, kunt u zich samen met de ouders aanmelden bij Click. Daarnaast krijgen onze consulenten rechtstreeks aanvragen van ouders binnen via de website, die wij vervolgens met u in contact brengen.

Klikt het met ouders? En gaat u hun kind of kinderen opvangen? Dan bezoekt uw consulent u thuis voor het bemiddelingsgesprek. Tijdens dat gesprek maken en de ouders afspraken die we vastleggen in een overeenkomst. Vervolgens maken we de zakelijke en financiële aspecten voor u in orde. 

Hebt u een kind ongeveer drie maanden opgevangen? Dan is het tijd voor de eerste evaluatie. Zo krijgt u snel de kans om ervaringen te delen en afspraken bij te stellen als dat nodig is.
 

Ik kies voor Click

Kiest u als gastouder exclusief voor Click? Dan profiteert u van diverse voordelen. Kijk hier voor ervaringen van gastouders die voor Click kiezen.

Gastouder worden bij Click?  Meld u aan via het inschrijfformulier.